sindikato.see.daa@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο τύπου για τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 13.02.14 πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης, τριμερής συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιρειών στον Διεθνή Αερολιμένα και εκπροσώπων των Aegean Airlines, Olympic Air, Sky Serv (Olympic Handling) και Goldair Handling.

Θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον εργασιακό χώρο του αεροδρομίου μετά την εξαγορά της Olympic από την Aegean και τις επιπτώσεις από  την συρρίκνωση της πρώην Olympic Handling και την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας από την μεταφορά του έργου της εξυπηρέτησης της Olympic air στην Goldair Handling.
Από την πρώτη στιγμή οι εκπρόσωποι των εταιρειών προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την νομιμοποίηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στην τριμερή συνάντηση καθώς επίσης και την δυνατότητα εκπροσώπισης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με ύφος που δεν αρμόζει σε εκπροσώπους εταιρειών και με τρόπο που συναντά κανείς σε άλλους χώρους.
Η επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από το Συνδικάτο ανάγκασε τους εκπροσώπους των εταιρειών να αναδιπλωθούν, με αποτέλεσμα να ακούσουν τα αιτήματά μας και να συμφωνήσουν με τις ανησυχίες μας για την διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Οι εταιρίες δήλωσαν την πρόθεση τους να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για διατήρηση των θέσεων και την απορρόφηση εργαζόμενων με εμπειρία που πληρούν τις προϋποθέσεις του Κανονισμού Επίγειας Εξυπηρετήσεως.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Εταιρείες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατάφερε να αναδείξει μέσα από την τριμερή συνάντηση τις τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους από τις αλλαγές που προωθούν οι εταιρείες, πράγμα που δέν έχει κάνει κανένας άλλος συνδικαλιστικός φορέας του χώρου. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέσα και από την επαγρύπνηση και ενεργοποίηση των ίδιων των εργαζόμενων, με στόχο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου