sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Πανυγειονομική απεργία στις 6 Φλεβάρη

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου η μαύρη συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει στην βουλή νομοσχέδιο αντιμεταρρύθμισης που αφορά την δημόσια υγεία.
Ο νόμος έκτρωμα είναι μία ακόμα αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική που αποβλέπει στην κατάργηση της υγείας ως δημόσιο αγαθό, ενώ θα αυξήσει τα κέρδη των ιδιωτικών παροχών υγείας.
Η υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ με το κλείσιμο των πολυϊατρίων του θα αποκλείσει τα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας, εργαζόμενους, συνταξιούχους, μετανάστες, ανασφάλιστους από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δημιουργώντας πραγματικές υγειονομικές «βόμβες» σε περίοδο οξυμένης κοινωνικής κρίσης και ανυπαρξίας κοινωνικού και προνοιακού κράτους.
Ήδη τα «συνήθη υποζύγια» έχουμε επιβαρυνθεί με το 10ευρω ανά επίσκεψη, το ένα ευρώ ανά συνταγή, την αύξηση κόστους νοσηλείας, την συμμετοχή 15% σε εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το κλείσιμο νοσοκομείων –αρχικά στην Αττική – δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση σε υποδομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Παράλληλα 8000 με 10000 ιατροί και νοσηλευτές θα βρεθούν στον «Καιάδα» της διαθεσιμότητας – ανεργίας.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Εταιρίες Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία του χώρου σε συμμετοχή στο Πανυγειονομικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 11 π.μ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Συνενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους του χώρου της Υγείας και διεκδικούμε:

Κανένα νοσοκομείο κλειστό!

Καμία διαθεσιμότητα ή απόλυση σε ιατρούς και νοσηλευτές!

Αναβάθμιση των υποδομών υγείας!

Δωρεάν υγεία για όλους!

Απόσυρση των χαρατσιών στην υγεία!

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου