sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Κάρτα απεριορίστων διαδρομών-Επιστολή σε ΟΑΣΑ και Υπουργείο Μεταφορών

                                                                                                                                        21.08.2014 

Προς: Τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας
Κοιν:  Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Αξιότιμοι κύριοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε πληροφορηθεί, ότι στα πλαίσια της αναπροπαρμογής των τιμών των εισητηρίων και  των καρτών απεριορίστων διαδρομών με τα μέσα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, προβλέπεται η ύπαρξη ειδικής κάρτας που θα περιλαμβάνει τις γραμμές express που καταλήγουν στον Δ.Α.Α και της οποίας η τιμή θα ανέρχεται στο ποσό των εβδομήντα ευρώ.
Η υλοποίηση της παραπάνω αναπροσαρμογής-από 45 Ευρώ σημερινή τιμή σε 70 Ευρώ- θα σημαίνει μία πολύ σημαντική οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων, καθώς κατά κύριο λόγο οι βασικοί πελάτες των λεωφορειωγραμμών αυτών είναι οι περίπου είκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι στο “Ελ. Βενιζέλος”.
Σας επισημαίνουμε πως ένα σημαντικό ποσοστό των συναδέλφων είναι με συμβάσεις μη διαρκούς και διασφαλισμένης εργασίας, ημιαπασχόλησης (τετράωρη ή εξάωρη εργασία), αμοιβόμενοι στα κατώτατα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ήτοι μισθοί που κυμαίνονται από διακόσια εβδομήντα εως επτακόσια ευρώ.
Επίσης παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία αυτών των συναδέλφων μετακινείται προς το αεροδρόμιο, όχι από όμορες περιοχές αλλά από όλες τις περιοχές της Αττικής, οι εταιρίες που απασχολούν αυτό το δυναμικό δεν παρέχουν οι ίδιες τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών στο προσωπικό τους.
Επειδή εκτιμούμε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στους εργαζόμενους ενός κλάδου που ήδη μετράει πολλές πληγές και χειροτέρευση του εργασιακού και μισθολογικού τους επιπέδου, θα οδηγήσει πολλούς συναδέλφους ακόμα και σε παραίτηση λόγω του βαρύτατου κομίστρου που θα πρέπει να επωμιστούν, ζητάμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχει στις προθέσεις του Οργανισμού σας αυτή η αναπροσαρμογή και στη περίπτωση αυτή παρακαλούμε να την επανεξετάσετε προκειμένου όχι μόνο να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι, αλλά και να διευκολυνθεί η μετακίνηση τους που μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να έχει και για τον οργανισμό σας.


Για το ΔΣ
                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                   ΜΠΟΖΑΣ Δ.                                                              ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου