sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Metropolis

                                                                                                                                           07.01.2014                                     
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα Metropolis έπειτα από έναν πολύμορφο και επίμονο αγώνα τον περασμένο Ιούνη απέσπασαν μια σημαντική νίκη που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ο Ανδρέας Κουρής, αφού πριν από 3 χρόνια εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis, κατάφερε σύντομα να κλείσει 13 καταστήματα, μεταξύ αυτών και του Διεθνούς Αερολιμένα, να βάλει την επιχείρηση στο άρθρο 99 και να απολύσει 180 εργαζόμενους.
Η μέθοδος που ακολούθησε ο Κουρής είναι πασίγνωστη σε όλους μας, και έχει πια γίνει καθεστώς στο πλαίσιο των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών των κυβερνήσεων της τάξης των εργοδοτών: τρομοκράτηση των εργαζόμενων ότι τα έσοδα της εταιρείας «έχουν πιάσει πάτο»,  στην αρχή καθυστερήσεις μισθών, μετά έναντι, μετά καθόλου μισθοί, τελικά απολύσεις, είτε με πτώχευση, είτε με άρθρο 99. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι δέχθηκαν τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας, παραμένουν απλήρωτοι πιστεύοντας ότι έτσι τουλάχιστον θα διασφαλίσουν τη δουλειά τους, δεν διαμαρτύρονται και οδηγούνται σε ένα αδιέξοδο. Τελικά καταλήγουν νομοτελειακά  στη θέση του απλήρωτου απολυμένου/άνεργου, χωρίς αποζημίωση ή ακόμα και χωρίς επίδομα ανεργίας.
Ο Κουρής, που προκλητικά δεν εμφανίστηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας όπου είχε κληθεί, αλαζονικά δεν καταδέχθηκε να πάει στην τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στην οποία είχε επίσης κληθεί, που έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια κάθε νομική διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών και ούτε καν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, τώρα ασκεί μήνυση κατά των εργαζόμενων στην Metropolis, «για συκοφαντική δυσφήμιση» σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρος του δικαστική απόφαση.  
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα που διεξάγουν οι απολυμένοι/απλήρωτοι εργαζόμενοι στα καταστήματα Metropolis να τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι σε αυτούς μισθοί καθώς και οι αποζημιώσεις για την απόλυσή τους.  Το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα αυτό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους συμμετάσχοντας στη συγκέντρωση έξω από το Πταισματοδικείο Αθηνών (Κ. Λουκάρεως 14) την Τετάρτη 08.01.14 στις 9πμ.

Η νίκη των εργαζόμενων στην Metropolis θα είναι νίκη όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου