sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Συμπαράσταση στους απεργούς της ΜΕΒΓΑΛ



                                                                                                                                           20.05.2013                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι της ΜΕΒΓΑΛ, 4 μήνες απλήρωτοι, 23 μέρες στον αγώνα

Το σωματείο των εργαζομένων στο υποκατάστημα Αθήνας της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. πήρε ομόφωνη απόφαση για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 25 Απρίλη 2013.

Οι περίπου 180 αποθηκάριοι, οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι στον Ασπρόπυργο βρέθηκαν αναγκασμένοι να πάρουν τον δρόμο του αγώνα αφού πέρασαν 4 μήνες χωρίς να πληρωθούν. Όπως πολλοί συνάδελφοί μας σήμερα, προσπάθησαν αρχικά να κάνουν υπομονή ελπίζοντας ότι ο εργοδότης θα ανταποκρινόταν τελικά στις υποχρεώσεις του. Σύντομα κατάλαβαν ότι ο εργοδότης απλά εκμεταλλευόταν την παράταση χρόνου που του έδωσαν για να στήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό ώστε να ετοιμαστεί να κάνει δρομολόγια από άλλα κέντρα διανομής.

Η εργοδοσία πιέζει ασφυκτικά αυτό το κομμάτι των εργαζομένων επειδή θέλει να επεκτείνει τη χρήση εργολάβων και υπεργολάβων, καθώς και «ανεξάρτητων» οδηγών με το μπλοκάκι. Ταυτόχρονα, με τις επιθέσεις αυτές η ΜΕΒΓΑΛ επιδιώκει να ενισχύσει το μέτωπο των εργοδοτών, μπροστά στις διαπραγματεύσεις για Κλαδική Συλλογική Σύμβαση στα τρόφιμα με τη λήξη της μετενέργειάς της, 14 Μάη.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, χαιρετίζει τους εργάτες στη ΜΕΒΓΑΛ που δίνουν ένα σκληρό αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, για τη δουλειά τους, για τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά τους και για τη συλλογική τους σύμβαση.  Εδώ και 23 μέρες δίνουν τη μάχη της περιφρούρησης στην πύλη του εργοστασίου, και το σωματείο τους έχει απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου να συμπαρασταθούν με τη φυσική τους παρουσία στο χώρο του εργοστασίου.
Το ΣΕΕΔΑΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν με κάθε έμπρακτο τρόπο τον δίκαιο αγώνα των εργατών στη ΜΕΒΓΑΛ γνωρίζοντας ότι αύριο μπορεί να βρεθούμε και εμείς στη θέση τους.

 «Ένας για όλους και όλοι για έναν». Η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας.


 Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου