sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση σύσκεψης σωματείων


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΑΑ             
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ GOLDAIR HANDLING
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗ  PRESSPOINT
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DHL EXPRESS                              
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ                                                                                                      
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ CPS
                                                                                                                    10.05.13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 27 Απρίλη 2013, στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΑΑ, σύσκεψη σωματείων του χώρου με αντικείμενο την ανάπτυξη της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της κοινής αντιμετώπισης της επίθεσης που εξαπολύεται ενάντια στους εργαζόμενους του χώρου, σαν αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα  παρακάτω σωματεία:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΑΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ SWISSPORT, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ GOLDAIR HANDLING, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗ  PRESSPOINT, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ DHL EXPRESS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ CPS
Κοινή διαπίστωση των σωματείων είναι ότι αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά για μια συνολική στρατηγική επιλογή που αλλάζει τους όρους εκμετάλλευσης των εργαζόμενων και στοχεύει στην δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς  δικαιώματα και προστασία, χωρίς κοινωνικές παροχές και συνταγματικά δικαιώματα. 
Οι εργοδότες αξιοποιούν στο έπακρο όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις προκειμένου να επιβάλλουν το «δίκιο του εργοδότη».
Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν με έντονη ανησυχία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα τις εξελίξεις, αναζητώντας τρόπους αντίδρασης προκειμένου να διασφαλίσουν, τουλάχιστον, τα βασικά εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.
Από την μια μεριά εμφανίζονται συμπτώματα υποχώρησης, αναδίπλωσης, αποδοχής της αυθαιρεσίας του εργοδότη και από την άλλη εμφανίζονται αισιόδοξα δείγματα αξιοπρέπειας και αντίστασης με σημαντικά αποτελέσμα για την κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων.
Βασικό στοιχείο των αισιόδοξων μηνυμάτων είναι η ανάδειξη της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης σαν καθοριστικό παράγοντα του αγώνα των εργαζόμενων.
Τα σωματεία συμφώνησαν ότι πρέπει να ενδυναμώσουν τα στοιχεία της αλληλεγγύης μέσα από κοινές πρωτοβουλίες που θα ενημερώνουν τους εργαζόμενους, θα διαμορφώνουν ένα κοινό πλαίσιο προβολής αιτημάτων, θα προωθούν κοινές ενέργειες συμπαράστασης σε αγωνιζόμενους χώρους. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά από διαβούλευση των σωματείων, με άξονες:
-Όχι στις απολύσεις
-Όχι στις μειώσεις μισθών
-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας                
Τα Σωματεία συμφώνησαν επίσης να απευθύνουν την προσπάθεια αυτή και σε άλλα σωματεία του χώρου που δεν παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, με στόχο τη διεύρυνση και το δυνάμωμα της κοινής πσοσπάθειας.
Τα ΔΣ των Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου