sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική απεργία 26 Σεπτέμβρη 2012


                                                               24.09.12
                                                          
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
Ένα πρωτοφανές για ευρωπαϊκή χώρα κοινωνικό ολοκαύτωμα, επιτελείται στην χώρα μας.

Τα μέτρα που απεργάζονται για το πακέτο των 20 δις περίπου, ολοκληρώνουν την πλήρη ισοπέδωση κάθε εργατικής και κοινωνικής κατάκτησης.

Μας γυρίζουν ένα αιώνα πίσω καταργώντας το οκτάωρο, το πενθήμερο, τις αποζημιώσεις, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, την νοσηλευτική περίθαλψη τις συντάξεις, το εισόδημα των εργαζόμενων , των συνταξιούχων, των πλατιών λαϊκών μαζών.

Ενας ανελέητος ταξικός πόλεμος διεξάγεται με στόχο την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση αλλά με την κοινωνία γονατισμένη.

Οι πρόθυμοι υπηρέτες του ξένου και εγχώριου τραπεζικού και οικονομικού κατεστημένου, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ που ευελπιστούν σε οφέλη από την υλοποίηση αυτής της πολιτικής, χρησιμοποιούν κάθε μέσο για την υποταγή του λαού. Τρομοκρατία, εκβιασμοί, απειλές είναι το καθημερινό «μενού» προκειμένου να πείσουν τον λαό για τον μονόδρομο της πολιτικής τους και την μείωση των αντιστάσεων του.
Ενας μονόδρομος που κάθε φορά οδηγεί πιο βαθιά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική καταστροφή την χώρα μας.

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Υποταγή η αντίσταση.
Η πρώτη απαιτεί την υποταγή και το σκύψιμο του κεφαλιού. Ο κάθε ένας διαλέγει. Είναι υπεύθυνος και για τα αποτελέσματα.

Η δεύτερη είναι η ελπίδα να αλλάξει η πορεία του τόπου. Είναι αυτή που γέμισε τις πλατίες, τους δρόμους, τα συλλαλητήρια, τις καταλήψεις, που αντιστάθηκε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Αυτή που έδωσε ισχυρά πολιτικά μυνήματα και άλλαξε το πολιτικό τοπίο στην χώρα μας. Είναι αυτή που ξέρει ότι πρέπει να ανεβάσει τον αγώνα της σε ψηλότερα επίπεδα, να πολιτικοποιήσει τα αίτήματα και την δράση του. Να ανατρέψει τις πολιτικές του μνημονίου που οδηγούν στην καταστροφή, ανατρέποντας αυτούς που την υπηρετούν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Είμαστε με την δεύτερη επιλογή. Γιαυτό και καλούμε τους εργηαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Γιατί ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Η απεργία είναι η αρχή. Τώρα πρέπει να δείξουμε την δύναμή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στο Μουσείο στις 10.30

                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου