sindikato.see.daa@gmail.com

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

11/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισες-συνάδελφοι,
Έχοντας πια μια νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση η Aeroflot Russian Airlines αισθάνεται ότι ήρθε η χρυσή της ευκαιρία που περίμενε. Να προχωρήσει, δηλαδή, σε μια ανελέητη επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων και των μισθών των εργαζομένων στην εταιρεία αυτή, ώστε να αυξήσει περαιτέρω την κερδοφορία της.
Χρησιμοποιώντας μια μνημονιακή ρύθμιση του 2012 για τη διάλυση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η Aeroflot σήμερα υποστηρίζει ότι εφόσον δεν ανήκει στην εργοδοτική οργάνωση AOFA, δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την υπάρχουσα κλαδική σύμβαση που μέχρι τώρα εφάρμοζει και έχει αποδεχθεί εγγράφως. Απαιτεί, λοιπόν, από τους εργαζομένους να υπογράψουν μέσα σε δέκα μέρες ατομικές συμβάσεις που περιλαμβάνουν περικοπές των μισθών τους έως και 20%.
Δεν σταμάτησε όμως εδώ. Δείχνοντας το αντεργατικό και αυταρχικό της πρόσωπο αρνήθηκε γραπτώς ούτε καν να συνομιλήσει με το Σύλλογο Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της εταιρείας είναι μέλη του. Πρόκειται για επαίσχυντη καταπάτηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση και ένταξη.   
Το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιρειών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καταγγέλλει την αυθαίρετη αντεργατική πρακτική της Aeroflot και καλεί όλους τους εργαζόμενους του αεροδρομίου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους προς τους εργαζόμενους της Aeroflot.
Καλεί τα όργανα της Πολιτείας να επιβάλλουν στη εταιρεία το σεβασμό στους νόμους και τα εργασιακά δικαιώματα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου