sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                                  25.11.14
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 27 Νοέμβρη υψώνουμε φωνή οργής, δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας συμμετέχοντας μαζικά και μαχητικά στη γενική απεργία και στο συλλαλητήριο που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Με τον προϋπολογισμό του 2015, η κυβέρνηση της ολιγαρχίας του πλούτου συνεχίζει και εντείνει τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές εξαθλίωσής μας που εμείς οι εργαζόμενοι/ες έχουμε νιώσει στο πετσί μας τα τελευταία χρόνια. Εντείνει την αντιλαϊκή επίθεσή της για να αυξήσει την κερδοφορία των εργοδοτών και προς όφελος των δανειστών της.
 Οι υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, οι «χαλαρώσεις», η πρόωρη έξοδος από το μνημόνιο, οι θριαμβολογίες περί «ανάπτυξης» και «πρωτογενούς πλεονάσματος» αποδείχτηκαν παραμύθια της Χαλιμάς. Αντιθέτως, οι μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ και η υπερφορολόγηση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων έχει συρρικνώσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς μας.  Με τα νέα μέτρα αυξάνεται η φορολεηλασία των μισθωτών και των συνταξιούχων, υπονομεύεται περεταίρω το καθολικό δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε μια αξιοπρεπή σύνταξη. Κλιμακώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα με την απελευθέρωση πλειστηριασμών με υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας, με τα «κόκκινα δάνεια» και τα χρέη.
Η μνημονιακή κυβέρνηση με τον αυταρχισμό και τη βίαιη αστυνομική καταστολή προσπαθεί να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης των εργαζομένων. Στην επιχείρηση αυτή, η Δικαιοσύνη έχει δείξει πόσο «τυφλή» είναι στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών.  Το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου σκοπεύει να περιορίσει δραστικά το δικαίωμα στην κήρυξη εργατικής απεργίας ενώ καθιερώνει το λοκ-άουτ των εργοδοτών, να περιστείλει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες  και να προχωρήσει στην κατάργηση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82.
Στο χέρι μας είναι η γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη, αντί για μπαλοθιές στον αέρα όπως θέλει να είναι η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ, να τη μετατρέψουμε σε σημείο ενίσχυσης της ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ μας, της μαζικής οργάνωσής μας στα συνδικάτα, σε σημείο κλιμάκωσης των προσπαθειών συγκρότησης ενιαίου πανεργατικού μετώπου, της ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, και της ανάπτυξης της συλλογικής μας δράσης που μπορούν να οδηγήσουν στην ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την επανάκτηση των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΙΣ 10.30, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚ.!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ – ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ DHL - EXPRESS
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SOFITEL
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ – Δ.Α.Α (PRESSPOINT - ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CENTRAL PARKING SYSTEM



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου