sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον"


                                                                                                                                            19.09.2013  

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο φασισμός έδειξε για άλλη μια φορά το απαίσιο πρόσωπό του. Και αυτή τη φορά έχυσε και αίμα. Τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν ένα αντιφασίστα αγωνιστή, ένα παιδί της εργατικής τάξης του Πειραιά, τον Παύλο Φύσσα.
Σύσσωμη η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την αποτρόπαια αυτή πράξη.
 Ο φασισμός έδειξε όχι μόνο το εγκληματικό και απάνθρωπο πρόσωπό του, αλλά και τις απώτερες επιδιώξεις του.
Δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που έγινε η δολοφονία. Ηταν το αποτέλεσμα μιας σειράς επιθέσεων και προκλήσεων την  στιγμή που ξεκινούν νέοι αγώνες, που η σπίθα της ανατροπής μπορεί να γίνει φωτιά και να ανατρέψει μνημόνια, καταστροφικές και ανάλγητες πολιτικές, πολιτικούς  κόμματα και κυβερνήσεις που προωθούν πρόθυμα την εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημική δύναμη. Ο φασισμός ιστορικά και διαχρονικά ήταν και είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Προσφέρει τις υπηρεσίες του σε στιγμές που αμφισβητείται η κυριαρχία του με στόχο να φοβίσει, τρομοκρατίσει, αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους από τον κύριο στόχο τους που είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών και των δυνάμεων που τις στηρίζουν.Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησεις που χρησιμοποιεί την λογική των δύο άκρων. Ουσιαστικά αθωώνει τις εγκληματικές ενέργειες των φασιστών.
Είναι άμεση η ανάγκη για την δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου με την συμμετοχή των εργαζόμενων, των συνδικάτων, πλατιών λαϊκών στρωμάτων, για να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού που γέννησε η κρίση, για να πολεμήσουμε τις πολιτικές που γεννούν τον φασισμό.
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της φασιστικής δολοφονίας!
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

                                                                        Tο ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου