sindikato.see.daa@gmail.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για OA



                                                                      31.10.2011                                         
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο καλύτερος μαθητής στην εφαρμογή της αντεργατικής αντίληψης που καλλιεργεί η κυβέρνηση, αποδεικνύεται η Olympic Handling. Δεν είναι μόνο οι καθημερινές και ανεξέλεγκτες απολύσεις, αλλά καθημερινά αυθαιρετεί εις βάρος των εργαζόμενων καθιερώνοντας το αντεργατικό δόγμα «νόμος είναι το δίκιο του εργοδότη». Από την αρχή του χρόνου έχει μονομερώς μειώσει τις αποδοχές εργαζόμενων, δεν καταβάλλει την εργασία σε ρεπό, οι άδειες δίνονται με καθυστέρηση ενός χρόνου, οι εργαζόμενοι στην πίστα βρίσκονται καθημερινά κάτω από τον κίνδυνο ατυχήματος από την έλλειψη συντήρησης και ανανέωσης των μηχανημάτων.
Τελευταία προχωράει πάλι σε απολύσεις, φυσικά στο όνομα της κρίσης και της προσπάθειας «σωτηρίας» της εταιρείας, εκμεταλλευόμενη την πλήρη απουσία ελέγχου από την μεριά της Πολιτείας και των αρμόδιων οργάνων της.
Στο στόχαστρο έχει μπει εργαζόμενος, μέλος του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ,  που δεν δέχθηκε την μείωση των αποδοχών του και έχει  προχωρήσει σε ονομαστική καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας για συνεχείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η προσπάθεια αυτή αποβλέπει στον εκφοβισμό των εργαζόμενων και στην αποτροπή οποιουδήποτε τολμούσε να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
Καλούμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ασκήσουν τον ρόλο τους, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις συνεχείς αυθαιρεσίες. Καταγγέλλουμε ότι οι απολύσεις έχουν εκδικητικό χαρακτήρα και στοχεύουν στο περιορισμό της συνδικαλιστικής δραστηριότητας των εργαζόμενων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αποκρούσουν την φοβία και την τρομοκρατία. Κανένας εργοδότης δεν είναι ανίκητος. Τους καλούμε να συσπειρωθούν γύρω από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, την μοναδική ελπίδα αντιμετώπισης των αντεργατικών επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου