sindikato.see.daa@gmail.com

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί πρέπει και γιατί μπορώ να μην πληρώσω τα χαράτσια


                           ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
                       την έκτακτη εισφορά
Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ.Αν δεν
το πληρώσεις έως τότε, προστίθεται προσαύξηση 1% κάθε μήνα. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ
δόση, έως 30/10, το ποσό που πρέπει να πλπρώσεις είναι 303 ευρώ Κ.ο.κ.
Άρα αν καθυστερήσεις έστω και ένα ή δυο μήνες να το πλπρώσεις η προσαύξηση είναι αμελητέα, μπροστά στο ποσό που καλείσαι να πληρώσεις ούτως ή άλλως, μα κυρίως μπροστά στον στόχο μας να αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε, μπορούμε να τους αναγκάσουμε να το πάρουν πίσω, ακόμα και να τους διώξουμε!
Στην περίπτωση που σου χρειάζεται φορολογική ενημερότητα, μπορείς να πας να την πάρεις ΤΩΡΑ!  πριν τις 30/09. ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα.
Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.
Επίσης, έχει συνταχθεί κείμενο που επεξεργάστηκαν Δικηγόροι, Εφοριακοί και συνδικαλιστικές οργανώσεις κοι αφορά τη δήλωση αντίθεσης και αδυναμίας πληρωμής προς την αρμόδια ΔΟΥ. Εδώ μπορείς να βρεις το κείμενο, καθώς και οδηγίες:
www.eforiakoi.org/images/stories/doc2011/DILOSI_ANTITHESIS.pdf
Τέλος, ακόμα ένας λόγος να καθυστερήσεις την πληρωμή της έκτακτης εισφοράς, είναι για να δείξεις την αλληλεγγύη σε όσους δεν έχουν να την πληρώσουν!
Έχεις την Ιστορία με Το μέρος σου Το 1991 ένα κίνημα άρνησης πληρωμής του κεφαλικού φόρου έριξε την κυβέρνηση Θάτσερ.
Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:
όποιους νομικούς εκβιασμούς και τερτίπια κι αν προχωρήσουν, θα απαντήσουμε οργανωμένα και όλοι μαζί ενωμένοι και όχι ατομικά. Η συλλογικότπτα είναι το όπλο
— κανένας μόνος του.
Μίλα με τους συναδέλφους σου, τους γείτονες σου, τους φίλους σου. Διάδωσε το! Οργάνωσε στην πολυκατοικία σου, στην γειτονιά σου μια συζήτηση. Δράστε από κοινού! Μπορούμε να μαζέψουμε συλλογικά δηλώσεις άρνησης πληρωμής και να τις καταθέσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.
Να θυμάσαι:
‘Ολοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των Μνημονίων!


                               ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
                        Φόρο ακίνητης περιουσίας
Ο 1ος λογαριασμός που θα έχει προστεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας (ο οποίος πλέον είναι μόνιμος!!!!), Θα έρθει μέσα στον Οκτώθρο.
Καλό είναι, αν βέβαια μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι έχουμε 85 μέρες περιθώριο από την επίδοσή του λογαριασμού για να τον εξοφλήσσυμε και 25 ημέρες μετά την έγγραφο ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό, μέχρι την επικείμενη διακοπή ρεύματος.
Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δυνατότητα διακανονισμού για τον φόρο δεν προβλέπεται (το αποφάσισε η «δημοκρατική» μας κυβέρνηση).
Μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε το ποσά για την παροχή ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (είτε ατομικά, είτε συλλογικά( . Η σύμβαση με την ΔΕΗ αφορά μόνο την παροχή ρεύματος και όχι τους φόρους. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά στην συνέχεια.
Χρήσιμες πλπροφορίες:
Πέντε μήνες χρειάζεται το μοχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων. σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. που σημαίνει ότι το τέλος για το 2011 θα πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Η Ομοσπονδία αναφέρει, επίσης, ότι το κόψιμο της παροχής ρεύματος «δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη ο είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ» Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε! Αν αρνηθούμε μαζικά να πληρώσουμε:
Θα δημιουργηθεί χάος στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ.
Μα κυρίως θα δημιουργηθεί χάος και πανικός στην κυβέρνηση της Τρόικας και του ΔΝΤ! Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό,
ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
‘Ολοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕ/\ΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ          ΑΜΕΣΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΩΡΑ
                                                                                                    ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, τράπεζες ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ παιδεία, υγεία, δημόσια περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, την κρίση και το χρέος τους
ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!
Η βάρβαρη και άδικη επιδρομή κυβέρνησης και τρόικας σε βάρος της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τέλος. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν ανακηρυχθεί σε «σωτήρες» του κεφαλαίου, των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών και εγκληματικοί δήμιοι των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στον απόλυτο παραλογισμό να δώσουν όσα περισσότερα μπορούν στους τοκογλύφους δανειστές, παίρνουν τα πιο αντιλαϊκά και δυσβάστακτα μέτρα και μας βυθίζουν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, στην εξαθλίωση και στη φτώχεια.
Το θράσος κυβέρνησης και τρόικας είναι απύθμενο, από την μια μειώνουν τους συντελεστές φορολόγησης των επιχειρήσεων, συνεχίζουν τις απεριόριστες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκποιούν το δημόσιο συσσωρευμένο πλούτο, επεξεργάζονται σε συμφωνία με την ΝΔ, νέα μείωση της φορολογίας των επιχειρηματιών, συνεχίζουν να χαρατσώνουν βάναυσα και άδικα την πλειοψηφία της κοινωνίας. Με τα έκτακτα φοροληστρικά κυβερνητικά και τροϊκανά μέτρα στήνεται η μεγαλύτερη ληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά προστατεύουν και αφήνουν στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Δεν θα ανεχθούμε να ληστεύετε τα βιβλία των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε να στερείτε στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, το ρεύμα. Δεν θα σας αφήσουμε να μας μετατρέψετε σε ανθρώπους των σπηλαίων. Διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή με πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζικό ξεσηκωμό ενάντια στις έκτακτες ληστρικές εισφορές, οι οποίες μόνο έκτακτες δεν είναι καθώς το τέλος ακινήτων ισχύει για 2 χρόνια ενώ η έκτακτη εισφορά για 5!!.
Μαζικά και συλλογικά να συγκροτηθούν αντιστάσεις ανυπακοής στα νέα χαράτσια.
Πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, να αντισταθούν συλλογικά και μαζικά στα νέα ληστρικά χαράτσια. Να δημιουργήσουμε ένα πλατύ, μαζικό κίνημα ανυπακοής ενάντια στα χαράτσια, στο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, την κυβέρνηση, την τρόικα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
Η κυβέρνηση χαρατσώνει το λαό για να πληρώσει τους «δανειστές». Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους των αγορών, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και τη κυβέρνηση.
Να επιστρέψουμε στους δρόμους και τις πλατείες, να γιγαντώσουμε τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις, να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε, τα χαράτσια και τις αντιλαϊκές πολιτικές τους. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές, με συλλογικές αποφάσεις να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαρκείας και να καλύψουν τα μέλη τους στη μη καταβολή τους. Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου απεργιακού μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/09 6.30 μμ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΣΥΝΤΑΓΜΑ, Καρ. Σερβίας 8)
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/09, 7 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011


Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ... ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ!

E-mailΕκτύπωσηPDF
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αναυδος και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς όταν ρίξει μια ματιά στα στοιχεία που δείχνουν ειδικές μελέτες: σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός όσων έχουν περιουσία προς εκμετάλλευση (εξαιρείται δηλαδή το σπίτι που μένουν οι ίδιοι) που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια... αυξήθηκε με την οικονομική κρίση!

Το 2010 δηλαδή αυτοί οι εκατομμυριούχοι ήταν περισσότεροι από το 2007, την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η συνολική περιουσία τους πέρυσι ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ!
Την ώρα δηλαδή που στην Ευρώπη οι μισθοί και οι συντάξεις υφίστανται βίαιες περικοπές σε ορισμένες χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βαλτικές κ.λπ.) ή ηπιότερες σε άλλες (Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία), ο αριθμός των Ευρωπαίων εκατομμυριούχων αυξάνεται θεαματικά και η δική τους περιουσία ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο.
Οι αριθμοί είναι αποστομωτικοί. Οι εκατομμυριούχοι σε δολάρια όπως τους ορίσαμε σε όλη τη Γη ανέρχονται πλέον σε 10,9 εκατομμύρια άτομα, ενώ το 2007 ήταν 10,1 εκατομμύρια και το 2004 μόλις 8,2 εκατομμύρια άτομα. Το 2009 ήταν 10 εκατομμύρια, αύξηση δηλαδή 9% σε έναν χρόνο.
Η συνολική τους περιουσία ανήλθε πέρυσι σε 42,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2007, πριν από την κρίση, ήταν 40,7 τρισεκατομμύρια και το 2004, τρία ακόμη χρόνια νωρίτερα, μόνο 30,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα 42,7 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι ασύλληπτο ποσό. Για να καταλάβει καλύτερα κανείς το μέγεθός του, αρκεί να πούμε ότι τα 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι της Γης παράγουν όλοι μαζί σε έναν χρόνο παγκόσμιο πλούτο 55 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι το 0,15% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει τόσο πλούτο όσον παράγει το υπόλοιπο... 99,85% της ανθρωπότητας σε σχεδόν εννέα μήνες! Μιλάμε για απίστευτη άβυσσο στην κατανομή του κοινωνικού πλούτου.
Χάσμα υπάρχει όμως και μέσα στο κλαμπ των εκατομμυριούχων. Από τα 10,9 εκατομμύρια άτομα που είναι οι εκατομμυριούχοι, μόλις 103.000 από αυτούς χαρακτηρίζονται ως ζάπλουτοι, με περιουσία δηλαδή που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.
Αυτοί οι ζάπλουτοι λοιπόν, που αποτελούν μόνο το 0,9% των εκατομμυριούχων, έχουν στην κατοχή τους το 36,1% του συνολικού πλούτου των εκατομμυριούχων - δηλαδή το... 0,001% του πληθυσμού κατέχει όσα παράγει το 99,999% της ανθρωπότητας σε πάνω από τρεις μήνες! Αυτό σημαίνει ότι 103.000 άνθρωποι κατέχουν περιουσία αξίας 15,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων...
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εθνική προέλευση αυτών των 10,9 εκατομμυρίων ατόμων που έχουν περιουσία μεγαλύτερη από ένα εκατομμύριο δολάρια. Από τους εκατομμυριούχους του πλανήτη λοιπόν οι 3.104.000 προέρχονται από τις ΗΠΑ και οι 1.739.000 από την Ιαπωνία.
Οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 924.000 εκπροσώπους. Πολύ πίσω δηλαδή από τους Αμερικανούς και τους Γιαπωνέζους, αλλά πολύ μπροστά από τους άλλους Ευρωπαίους - τους 454.000 Βρετανούς και τους 396.000 Γάλλους ή τους 243.000 Ελβετούς και τους 170.000 Ιταλούς εκατομμυριούχους.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκατομμυριούχων, οι Κινέζοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 535.000 και οι Καναδοί με 282.000 στην έβδομη. Αυστραλοί (193.000), Βραζιλιάνοι (155.000) και Ινδοί (153.000) συμπληρώνουν τη δωδεκάδα, από την οποία κραυγαλέα είναι η απουσία των Ρώσων. Πολλοί Ρώσοι "ολιγάρχες" είναι ζάπλουτοι, αλλά ο αριθμός των Ρώσων εκατομμυριούχων είναι ακόμη σχετικά περιορισμένος.
Αν θέλει κανείς να δει τη δυναμική των διαφόρων ηπείρων του πλανήτη και των περιοχών του, τότε βλέπει ότι η Βόρεια Αμερική έχει 3.400.000 εκατομμυριούχους, η Ασία 3.300.000, η Ευρώπη 3.100.000.
Σε μεγάλη απόσταση πίσω έρχονται η Λατινική Αμερική με 500.000 και η Μέση Ανατολή με 400.000, ενώ η Αυστραλία με σχεδόν 200.000 εκατομμυριούχους και η Αφρική με 100.000 κλείνουν τη σειρά κατάταξης.
ΕΥΠΟΡΟΙ
Πήραν πίσω αμέσως όλα όσα έχασαν
Εκπλήσσει η ευκολία και η ταχύτητα με την οποία οι πλούσιοι -οι οποίοι υπήρξαν τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης ακριβώς επειδή έχουν τα λεφτά τους κυρίως σε σύνθετα τραπεζικά και χρηματιστηριακά προϊόντα- πήραν πίσω αμέσως τα λεφτά που αρχικά είχαν χάσει. Η περιουσία τους, που ήταν το 2007 περίπου 40,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, βυθίστηκε στα 32,8 τρισ. το 2008. Μέσα σε έναν χρόνο όμως ξανάφτασε σχεδόν το προ κρίσης ύψος: ανήλθε στα 39 τρισ. το 2009, και το 2010 με τα 42,7 τρισ. δολάρια το ξεπέρασε κατά πολύ! "Σαν να μη συνέβη ποτέ το κραχ, οι πλουσιότεροι του κόσμου γίνονται διαρκώς πλουσιότεροι" έγραφε εύστοχα στους τίτλους της η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".
*Δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ, 09.09.2011