sindikato.see.daa@gmail.com

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ –ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ (Σ.Ε.Ε – Δ.Α.Α)
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Το Σ.Ε.Ε – Δ.Α.Α είναι το  Συνδικάτο που φιλοδοξεί, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας, να ενώσει τους εργαζόμενους ανεξάρτητα εταιρείας, ειδικότητας η χώρου εργασίας, να ενοποιήσει και να διεκδικήσει την λύση των πολλών κοινών τους προβλημάτων, να γίνει η δύναμη εκείνη που θα αντισταθεί και θα ανατρέψει την προσπάθεια που γίνεται από κυβερνήσεις και εργοδότες για την αφαίρεση κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών. Φιλοδοξούμε να γίνουμε πραγματική δύναμη ενότητας, μακριά από άγονους συντεχνιακούς, παραταξιακούς και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουμε πολιτική άποψη για την αιτία και την φύση των προβλημάτων, αλλά βάζοντας σαν κριτήριο της τακτικής και  πρακτικής μας την αποδοχή της από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από εργαζόμενους που κατανόησαν την ανάγκη υπέρβασης του τέλματος που έχει οδηγήσει η πολυδιάσπαση του χώρου και της πρακτικής του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Συνδικάτο αποτελεί την αποκρυστάλλωση όλων εκείνων των αγωνιστικών δυνάμεων του εργασιακού μας χώρου που δίνουν την καθημερινή μάχη προάσπισης και περιφρούρησης των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχουν, είτε πρόκειται για τακτικό προσωπικό, ημιαπασχολούμενους, εποχικούς και εργολαβικούς, ντόπιους ή μετανάστες. Εκεί που όλα αλλάζουν γύρω μας πρέπει να αλλάξουμε και εμείς, να βρούμε τις νέες μορφές οργάνωσης των εργαζόμενων που ανταποκρίνονται στα πολλά κοινά προβλήματα που δημιουργούνται και τη κοινή αντιμετώπιση που απαιτείται.
Διάθεσή μας είναι να ξαναδώσουμε φωνή σε όλους εκείνους που οι κυβερνήσεις των μνημονίων και των εργοδοτών την αφαίρεσε με βία.